Een Nieuwe Creatieve Richting: Van Tekst to Image AI naar Handgeschilderde Kunst

Jordy Veldhuis • jan. 26, 2024

Eind oktober en begin november markeerden een belangrijke verschuiving in mijn creatieve proces. Ik ben begonnen met een dagelijkse routine van schilderen met aquarelverf, een aanzienlijke verandering na vele jaren van voornamelijk digitaal kunstwerk te creëren via Photoshop. Dit digitale medium heb ik nu bijna een jaar niet meer aangeraakt. Een belangrijke factor hierin is de opkomst van tekst-naar-beeld AI-modellen, die mijn behoefte om urenlang aan een enkel kunstwerk te werken aanzienlijk hebben verminderd. Deze technologie maakt het verrassend eenvoudig om snel visuele concepten te genereren die ik in gedachten heb, in plaats van ze uitvoerig in Photoshop uit te werken.


Mijn creatieve energie vindt echter nog steeds zijn weg in de diverse creatieve projecten binnen Ondeline. Interessant genoeg heeft mijn nieuwe avontuur in het aquarelschilderen mij een frisse blik gegeven. Het biedt een tastbare en bevredigende ervaring die ik mis bij het werken met digitale tools. Het schilderen met aquarel voelt op een bepaalde manier bevrijdend; het herinnert me aan de energie en passie die ik voelde bij het creëren van mijn Tropical Glacier-serie. Elk voltooid schilderij brengt een gevoel van voldoening dat ik alleen vind in het fysiek tot uiting brengen van mijn creativiteit.



De reden voor deze blogpost is om mijn geloof in het belang van het maken, ongeacht het medium, te delen. Of het nu digitaal of met de hand is, het creatieve proces blijft een kernonderdeel van wie ik ben.


Ik nodig je uit om de resultaten van dit 'waterverf avontuur' te bekijken. Elk stuk is een weerspiegeling van mijn groeiende liefde voor aquarel en het schilderen zelf.


Share by: